Terry sa obhajuje proti rasizmu sarkazmom

09.07.2012 Celý región

Londýn 9. júla (TASR) - Futbalista Chelsea Londýn John Terry použil rasistické slová ako "sarkastickú odpoveď" na poznámku o jeho nemanželskom pomere. Uviedol to prokurátor Duncan Penny.

Anglický reprezentant je obvinený z rasistického útoku na obrancu Queens Park Rangers Antona Ferdinanda v októbri minulého roku. Anton Ferdinand je mladším bratom obrancu Manchesteru United Ria Ferdinanda.

Podľa Pennyho použil Terry rasistický jazyk "v reakcii na posmešky pána Ferdinanda na jeho nemanželský pomer." Hráč "The Blues" sa obhajuje tým, že len ironicky opakoval slová, o ktorých si myslel, že ich Ferdinand vyslovil.

Angličan v dôsledku škandálu prišiel o kapitánsku pásku pred turnajom EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. S týmto krokom vedenie Anglickej futbalovej asociácie nesúhlasil tréner "Albiónu" Fabio Capello a na protest odstúpil z funkcie. Anglicko na európskom šampionáte viedol Roy Hodgson, pod ktorého vedením sa Angličania rozlúčili s podujatím po prehre v jedenástkovom rozstrele vo štvrťfinále proti Taliansku.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región